Het handboek

In april 2013 is de 2e geheel herziene druk van het Handboek Medische Laboratoriumdiagnostiek verschenen. Als koper van het boek ontvangt u een activatiecode waarmee u de app kunt gebruiken.

Klik hier om te bestellen (u wordt doorverwezen naar www.geneeskundeboek.nl)

Binnen de ruime keuze aan mogelijkheden die beschikbaar zijn voor diagnostisch onderzoek, neemt het laboratoriumonderzoek een prominente plaats in. Een lacune in de Nederlandstalige informatie over deze onderzoeksvorm werd in 2009 opgevuld door de eerste druk van het Handboek Medische Laboratoriumdiagnostiek. Deze uitgave groeide uit tot een standaardwerk in de geneeskunde en kreeg een bestseller status.

Nu is de lang verwachte tweede, geheel herziene druk beschikbaar. Nieuwe tests zijn toegevoegd, oude, minder toegepaste tests zijn verwijderd en de inhoud is volledig geactualiseerd. Het handboek verschijnt met ingang van deze tweede druk volledig in kleur waardoor de vele toegevoegde illustraties prachtig tot hun recht komen.

Het handboek biedt een heldere en praktijkgerichte inleiding op zinvol laboratoriumonderzoek en een uitgebreid overzicht van beschikbare tests. De ruim 450 tests worden gestructureerd beschreven naar doel, benodigde klinische informatie, beschrijving van de testmethode, mogelijke toepassingen en interpretatie. Natuurlijk ontbreken daarbij de referentiewaarden niet.

Het redactieteam van specialisten uit de klinische chemie, de medische immunologie en de microbiologie is er uitstekend in geslaagd een boek te herzien dat onmisbaar is voor alle medische professionals die met laboratoriumdiagnostiek te maken krijgen.